aproape invizibil

Oameni invizibili exista doar în filme de ficțiune

Experiment: Durerea poate fi măsurată.

10911_468438413227808_736657492_n

 

Experiment: Cercetătorii au descoperit o metodă pentru a „VEDEA” şi MĂSURA durerea oamenilor

O echipă de neurologi a anunţat miercuri că a putut „vedea”, în premieră absolută, cum se formează durerea cu ajutorul unui aparat de rezonanţă magnetică funcţională fMRI, i-au măsurat intensitatea şi şi-au dat seama dacă anumite medicamente au vreun efect asupra acesteia – un domeniu de studiu aflat încă la început dar care promite să deschidă numeroase posibilităţi.

Doctorii au reuşit să determine intensitatea durerii în cadrul unui experiment inedit

Aparatele de rezonanţă magnetică ar putea fi folosite în viitorul apropiat pentru a determina când durerea afectează un nou-născut, o persoană care suferă de demenţă sau o persoană paralizată care nu poate vorbi, potrivit Agerpres.

Acest studiu ar putea conduce la apariţia unei noi generaţii de medicamente împotriva durerii şi ar putea oferi instrumentele necesare pentru a verifica, spre exemplu, handicapul unei persoane sau a alteia.

„Mulţi oameni suferă de dureri cronice şi de multe ori nu sunt crezuţi. Noi considerăm că aceasta este o modalitate de a confirma prezenţa durerii, dacă există vreo îndoială”, a precizat Tor Wager, neurolog la University of Colorado, Boulder, coodonatorul acestui studiu ale cărui rezultate preliminare au fost publicate în ultimul număr al revistei New England Journal of Medicine.

Deocamdată, rezultatele se opresc doar asupra durerii resimţite de la receptorii din piele, cum ar fi o sursă de căldură aplicată pe mână. Este nevoie de aprofundarea acestui subiect şi asupra altor dureri comune, cum ar fi migrenele, durerile de spate sau cele asociate altor afecţiuni. Durerea este principalul motiv pentru care oamenii merg la doctor şi nu există deocamdată nicio metodă obiectivă de a-i măsura intensitatea, în afară de felul în care o evaluează fiecare pacient. Unul din cele mai importante obiective de dezvoltare ale neurologiei, ca ştiinţă, ţine de identificarea unor teste sau metode de analiză care să ajute la diagnosticarea unor afecţiuni cu componente mentale şi fizice, aşa cum este durerea, depresia şi stresul post-traumatic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Aprilie 22, 2013 de .
%d blogeri au apreciat asta: