aproape invizibil

Oameni invizibili exista doar în filme de ficțiune

PERSOANELE CU HANDICAP AU ÎNVINS GUVERNUL!

72832_468662809872035_209455681_n

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât în 5 februarie 2013 că Guvernul are obligația de a respecta legea și de a actualiza anual ajutorul de handicap cu indicele de creștere al prețurilor. Decizia este definitivă și irevocabilă.
Soluția a fost dată ca urmare a acțiunii în instanță înaintată de o persoană cu handicap din București cu sprijinul și consilierea Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului.
În urma hotărârii pronunțate pe 15 aprilie de ICCJ, toate indemnizațiile acordate persoanelor cu dizabilități vor fi actualizate iar beneficiarii vor primi retroactiv sumele cuvenite.

Instanța suprema a luat această decizie după aproape 2 ani de procese. În luna mai 2012, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a hotărât că aceste indemnizații trebuie anual actualizate, însă decizia a fost atacată cu recurs de către Guvern.
În motivarea recursului formulat, Guvernul a acuzat CAB de abuz de putere și lipsă de competență invocând faptul că “instanțele de judecată nu se pot substitui legislativului prin decizia de actualizare/majorare a cuantumului unor drepturi cuvenite persoanelor cu handicap”.
În ciuda dispozițiilor legale care prevad anual această obligație, din 2006 și până în prezent, instituțiile statului au actualizat o singură dată, în 2008, ajutorul de handicap prin Hotarârea nr.1665 privind indexarea drepturilor prevăzute la art.58 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 referitoare la protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Peste 600.000 de romani cu probleme speciale primesc de la Guvern indemnizații derizorii de maximum 200 de lei, în condițiile în care cei mai mulți dintre aceștia se află în imposibilitatea de a câștiga un venit suplimentar care să le asigure un trai decent.
sursa: FACIAS

Anunțuri

Un comentariu la “PERSOANELE CU HANDICAP AU ÎNVINS GUVERNUL!

  1. Lupisor
    Iunie 19, 2013

    Ma intreb de cand se va pune in aplicare efectul acestei decizii pentru ca pana acum el este invizibil ca si oamenii carora li se adreseaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la Aprilie 22, 2013 de .
%d blogeri au apreciat asta: