aproape invizibil

Oameni invizibili exista doar în filme de ficțiune

Zece inovații menite să vină în ajutorul nevăzătorilor.

 

 

 

Pînă acum cîțiva ani, un telefon mobil cu meniu in braille sau un aparat ce poate indentifica culorile obiectelor din jur, ar fi putut parea rupte dintr-un  film SF dar mulțumită tehnologiei avansate și unor inventatori dedicați, viața persoanelor cu dizabilitați de vedere devine din ce în ce mai ușoară.

10.siafu pc

 

10. Siafu PC de Jonathan Lucas  

Siafu este un computer  ce oferă perosoanelor cu dificultăți de vedere posibilitatea de aaccesa informații într-un mod intuitiv. Un materal experimental numit magnetclay (lut magnetic) stă la baja acestui concept. Suprafața de lucru își schimbă forma în timp real și permite afișarea informației în libajul braille.

tenblind9

9. B-Touch Mobile Zhenwei You

B-Touch este un telefon inteligent cu interfață braille care poate recunoaște obiectele din vecinătatea utilizatorului. De asemenea dispune de aplicații pentru recunoaștere vocală, sistem de navigație și traducere de text din limbaj obișnuit în braille.

tenblind8

8.   Bright-F de Lifeng Yu

Dispozitivul Bright-F detectează intensitatea, saturația și nuanța culorilor materialelor textile și tranmite această înformație printr-un semnal auditiv.

tenblind7

7. Dispoyitiv de creeare a etichetelor în braille realizat de Soonkyu Jang, Jieun Seo și Sung-un Kim

Acest aparat poate fi folosit pentru plicarea etichetelor în magazine și astfel ofera o soluție foarte practică pentru un obstacol cu care mulți nevăzători se confruntă zi de zi.

tenblind6

6. Cardul de asistență vizuală de Kyle Lechtenberg

O invenție inedită ce asigură confidețialitatea informațiilor importante. Dispozitivul se aplica peste cititorul de carduri bancare si transformă informatia transmisă în braille si astfel oferă un mod sigur de a efectua tranzacții bancare pentru persoanele cu handicap de vedere.

tenblind5

5. Dispozitiv de interpretare a limbajului braille, de Hyun Jin Lim

Multă lume crede că orice persoane cu un handicap de vedere cunoaște limbajul braillle dar acest lucru nu este intotdeuna adevărat. Acest aparat scanează textuul braille și apoi transmite utilizatorului informația printr-o cască plasată în ureche.

tenblind4

4. E-Book braille, de Seon-Keun Park, Byung-Min Woo, Sun-Hye Woo și Jin-Sun Park

În ultimii ani, cărțile electronice au devenit o platformă compactă și convenabilă pentru accesarea informațiilor scrise iar mulți entuziaști susțin că aceste dispozitive vor înlocui complet cărțile tiparite în urmatoarele decenii. Suprafața acestui își poate schimba structura pentru a simula un text în braille.

tenblind3

3. Stick-ul vocal, de Sungwoo Park

Acest aparat folosește o tehnologie avansata pentru „citirea” textelor și transmiterea acestora catre o cască. De la literatură pană la contracte și ziare, orice text poate fi transformat în informație vocală.

touchcolor

2. Touch Coulour, de Yun Li, Guopeng Liang & Ke Zhao

Deși este încă în stadiul de prototip, acest dispozitiv ar putea să devină revoluționar pentru nevazători oferindu-le acestora posibilitatea de a picta în culori. Cele 24 de culori de pe inel sunt diferențiate de simboluri braille iar nuanțele sunt indentificate prin variații de temperatură. Utilizatorul folosește aceste informații pentru a desena pe tabletă.

tenblind

1. Cub Rubik pentru nevăzători, de Zhilian Chen

Acest cub Rubik special este construit din 6 materiale: metal, lemn, stofă, cauciuc, plastic și piatră. Aceste texturi permit nevăzătorilor să se bucure de un joc foarte popular.

Sursa Yanko Design

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 23, 2013 de .
%d blogeri au apreciat asta: