aproape invizibil

Oameni invizibili exista doar în filme de ficțiune

„Nu am cum sa modific ADN-ul”. Bolnavi de sindromul Down, UMILITI de comisia de evaluare

934109_479887645416218_341624978_n

 

 

Zeci de insotitori ai unor persoane cu handicap ne-au trimis mesaje in care povestesc experientele neplacute cu care s-au confruntat in fata comisiilor de reevaluare. Unii au fost nevoiti sa astepte…Unii au fost nevoiţi să aştepte luni de zile pentru o programare, alţii au rămas fără pensia de asistat social pentru că medicii au decis dintr-o dată că nu se mai încadrează în criterii.Mariana ne-a scris că sora sa, bolnavă de sindromul Down, trebuie să meargă în fiecare an la comisia de evaluare, chiar dacă boală este genetică şi nu are vindecare.

„Comisia, chiar dacă nu mai putem modifica ADN-ul acestor copii, nu doreşte să le dea acestor oameni un certificat de handicap permanent. Până acum mama are o colecţie de 13 certificate, sora mea având 13 ani”.
Mariana

O alta persoana ne-a povestit prin ce umilinţe a trecut atunci când soţia sa, care suferă de Alzheimer, a fost chemată la reevaluarea handicapului.

„Până să intrăm la comisie am stat cam cate trei ore în sala de aşteptare între alţi bolnavi şi însoţitori. Nu vă daţi seama ce instructaje se fac cu bolnavii, cum să se comporte, cum să se vaite, ce informaţii doresc însoţitorii de la alţi însoţitori pentru a determina comisia pentru verdictul favorabil”, ne-a scris Iulian.

Într-un alt mesaj, Magda din Ploieşti ne-a spus cît de mult durează o simplă programare la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap.

„Mai întâi am facut dosarul ce conţine referate de la medicul specialist, ancheta socială, referat de la medicul de familie, ceea ce a durat în jur de o lună, iar apoi m-am dus la comisie, în septembrie, la ora 4 dimineaţa pentru programare la camera 108 şi am fost programaţi în decembrie”. Magda, Ploiesti

Via CNDR
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la mai 15, 2013 de .

Navigare

%d blogeri au apreciat asta: